ALTUN-TAŞ MÜHENDİSLİK

MUTFAK DOLAPLARI

MUTFAK DOLAPLARI

Mutfak ölçüleri standart olmamasından, yapı tarzlarında kiriş ve kolonların gizlenmemesi ve konutların bir çoğunda duvarların kesiştiği köşelerde farklı açıların olmasından dolayı hazır modüller bazı mutfaklarda uyumlu olmayabiliyor. Bu sebeple mutfaklara göre ölçü alınarak istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz. Ölçü alınarak yapılan mutfaklar hazır modüllerle yapılan üretimden farksızdır. Burada modüller mutfağınıza göre şekillenir.

Burada dikkat etmeniz gereken husus eğer mutfakta bir tadilat yaptırmayı düşünüyorsanız maddi durumunuz el veriyorsa mutfak ve tadilatı birlikte yaptırın. Eğer mutfak yapıldıktan sonra tadilat yaptıracaksanız: Su tesisatının, batarya ve prizlerin yerlerine, duvarların tamamen mi yoksa sadece tezgah ile dolaplar arasındaki bölüm mü fayans olacağına karar verip ona göre yaptırmalısınız.

Mutfağınızı yaptıracağınız firma size alınan ölçüye göre bir proje sunacaktır. Bilgisayar programlarıyla mutfağınızın bitmiş halini üstelik üç boyutlu görme imkanınız var. cizim.jpgYapım aşamasına geçmeden önce proje üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Yapıma başlandıktan sonra isteyeceğiniz değişiklikler firmayı zor durumda bırakacağı gibi size de ek bir maliyet getirebilir. O yüzden başta kesin karar verilmeli.
Renkler, model, fiyat ve montaj süresinde anlaşıldıktan sonra imalata geçilebilir.

Şimdi de malzemeler hakkında bilgi verelim. Evvela şunu bilmekte fayda var. PVC kapak, profil kapak, laminat kapak veya İtalyan mutfak hangisini yaptırırsanız yaptırın gövdeleri suntalam veya mdflam olacaktır. Mdf nin ana malzemesi, sert ve yumuşak ağaç odunlarıdır. Odun liflerinin sıcakta sertleşen sentetik reçine yapıştırıcıları ile preslenmesi sonucunda elde edilen ahşap esaslı bir malzemedir.MDF levha üzerine, teknolojik emprenye makineleriyle melamin reçinesi ve tutkal emdirilerek yanmaz ve su geçirmez hale gelen dekor kağıdının kaplanmasıyla MDFLam elde edilir. Yani bir veya iki yüzeyinin renklendirilmiş hali.

Sunta ise: Vasıfsız, ince çaplı odunların hammadde olarak kullanıldığı, birinci sınıf keresteye alternatif olarak üretilen ahşap plakadır. Mdf de olduğu gibi üzerine dekor kağıdının kaplanmasıyla renklendirilmiş haline suntalam denir.

MUTFAK TEZGAHLARI

Tezgah olarak kullanılacak malzeme çeşitleri:

Laminat Tezgah: İçi sunta ve MDF olabilir, üstü yanmaz, çizilmez, leke tutmaz, laminat levha kaplıdır. Fiyatı bir hayli uygundur.

Mermer Tezgah: Genellikle Afyon mermeri kullanılır. Dezavantajı iyi cilalansa bile leke tutar, ısıdan etkilenip çizilebilir. Klasik görünümden vaz geçemeyecek olanların tercihidir.

Mermerit Tezgah: Mermer tozu ile jelkot karışımı döküm tezgahlardır. Mermer tezgahtan farkı leke tutma özelliği yoktur.Karışımında kaliteli jelkot kullanılırsa ısıdan da kolay kolay etkilenmez. Mermer ve Granit görünümünde her rengi olabilir. Renk çeşitleri ve kullanışlılık açısından çok tercih edilir. Granit Tezgah: Mermerden farkı; Yanmaz, çizilmez, leke tutmaz niteliktedir. Fiyatları renk ve desenine göre değişir. En kullanışlı tezgahtır.

Mutfaklarda marka olmuş bir firmanın kullandığı malzeme ile daha ufak çaplı firmaların kullandığı malzeme de aynıdır.

Dikkat etmeniz gereken mutfak ölçülerinize ve sizin kullanım tarzınıza en uygun modelin yapılması. Modül kenarları kağıt bant ile değil pvc bant ile kaplanmış olması, ürünün söylendiği tarihte teslim edilmesi ve projeye bağlı kalınmasıdır.

Mdflam mı yoksa suntalam mı yaptıralım derseniz su aldırmamanız gerekir yoksa su aldıktan sonra sunta 8mm kabarırsa mdf 4mm kabaracaktır.

Tadilatlar yaz aylarında yapıldığı için mutfak dolapları da bu dönemde yaptırılır dolayısıyla mutfak yapım firmaları oldukça yoğun olur. Şartlar el verirse kış aylarında yaptırırsanız kısa sürede montaj yapılacağı gibi fiyatlarda da biraz oynama yapılabilir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ

Sohbeti Başlat
💬 Yardım
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?